Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-06-07

Sawadee kha, Sawadee khrap

zondag 17 maart 2019 Fietsen Apeldoorn - Ugchelen - Waterbergweg - Noordweg - Beekbergen - Apeldoorn

Home - Wandelen/fietsen - zondag 17 maart 2019 Fietsen Apeldoorn - Ugchelen - Waterbergweg - Noordweg - Beekbergen - Apeldoorn


Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Thuis.
Einde: Thuis.
Afstand: 26,4 km.
Tijd: 3:57.
Het weer: Wisselend bewolkt, winderig, droog, ca 8º.
Soort paden: Verharde fietspaden.
Download route: 2019-03-17.
Links: Café de Flierefluiter.

Voor het eerst sinds ruim drie en een halve maand gaan we weer eens fietsen.
We kiezen voor een niet al te lange route. Het is behoorlijk winderig, daarom gaan we door het bos, en we hopen dat het maar droog blijft.

Het eerste stuk, door het centrum van Apeldoorn en langs de Europaweg, is inderdaad erg winderig, en soms zijn er dreigende wolken, maar het blijft droog.
Daarna, langs de Otterloseweg is de wind wat minder omdat we door het bos fietsen. De bewolking is wat toegenomen en het is erg somber tussen de bomen, er is ook nog bijna geen spoortje groen te bekennen.
We gaan linksaf de Waterbergweg op, en dan rechtdoor via de Noordweg naar het Spelderholt. De zon gaat weer wat schijnen, en dat maakt het bos meteen een stuk vrolijker.
Bij het Spelderholt gaan we via de Engelanderholt naar Beekbergen en dan via de Arnhemseweg terug naar Apeldoorn.

In Apeldoorn gaan we even wat drinken bij de Flierefluiter in de Marktstraat, ook daar zijn wa al lang niet meer geweest.
De houten schuur van de oude verfwinkel tegenover de Flierefluiter blijkt voor een groot deel te zijn afgebrand. Binnen horen we dat dat op oudejaarsavond is gebeurd.

Het is gelukkig de hele weg droog gebleven.

Geschreven op: 2019-03-19


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefiets hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat de links op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.