Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-06-07

Sawadee kha, Sawadee khrap

donderdag 21 maart 2019 Fietsen en wandelen Apeldoorn - Ugchelen - Het Leesten - Ugchelen - Apeldoorn

Home - Wandelen/fietsen - donderdag 21 maart 2019 Fietsen en wandelen Apeldoorn - Ugchelen - Het Leesten - Ugchelen - Apeldoorn


Een ven.

Een ven.

Beekprikken.

Beelprikken.

Hoe gegaan: Fietsen en wandelen.
Begin: Thuis.
Einde: Thuis.
Afstand:
Tijd:
Wegwijzers: Bij het wandelen paarse bordjes met pijl.
Parkeergelegenheid: Grote parkeerplaats bij Het Leesten
Het weer: Zonnig, weinig wind, droog, ca 13ยบ.
Soort paden: Verharde fietspaden en onverharde wandelpaden.
Links: De Ugchelse Berg Het Leesten.

We besluiten om maar weer eens een stukje te gaan lopen. Als gevolg van Pia's knieblessure hebben we dat al heel lang niet gedaan.
De kombinatie fietsen en wandelen lijkt ons een goed idee.

We gaan dwars door Apeldoorn en Ugchelen naar het Leesten, omdat daar vrij korte wandelroutes zijn uitgezet. Het stukje fietsen is niet zo bijzonder, na Ugchelen wordt het leuker omdat we dan een stukje door het bos fietsen.
Bij Het Leesten zetten we onze fietsen in de fietsenstalling. Het is er vrij rustig, anders dan in het weekend, dan is de parkeerplaats helemaal vol.

We besluiten de cultuurroute te volgen, die langs een aantal plekken in het gebied voert waar je iets van het gebruik van het natuurgebied kunt zien.
We volgen de route die duidelijk is aangegeven. De route gaat door open bosgebied en over kleine stukjes heide en gekapt bos. Het weer is erg mooi, zonnig en warm, alles ziet er vrolijk uit.
We komen onderweg regelmatig mensen tegen met honden, maar in vergelijking met het weekend is het er erg rustig.

We gaan even zitten bij een ven, waar we luid en duidelijk een specht horen. En even later, als we goed luisteren, een kikker.

Bij de Koppelsprengen zien we een bordje staan over paaiende beekprikken. Er lopen mensen met kamera's rond langs de beek. En we hebben geluk, we zien ook twee hele kleine beestjes zwemmnen, beekprikken.

Geschreven op: 2019-03-22


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefiets hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat de links op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.