Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-06-08

Sawadee kha, Sawadee khrap

zondag 31 maart 2019 Fietsen en wandelen Apeldoorn - Woudhuis - Apeldoorn

Home - Wandelen/fietsen - zondag 31 maart 2019 Fietsen en wandelen Apeldoorn - Woudhuis - Apeldoorn


Hoe gegaan: Fietsen en wandelen.
Begin: Thuis.
Einde: Thuis.
Afstand: 12,8 km fietsen en 3,1 km wandelen.
Tijd: 1:15 uur fietsen en 0:45 uur wandelen.
Wegwijzers: Paaltjes met blauwe kop tijdens het wandelen
Het weer: Vrij zonnig, matige wind, droog, ca 8ยบ.
Soort paden: Verharde fietspaden, op 200 m na onverharde wandelpaden.
Download route: 2019-03-31.

Het is mooi weer, weinig wind.
We besluiten een stukje te gaan wandelen in Het Woudhuis, want als we daardoor fietsen zien we paaltjes met blauwe koppen. Op internet zoeken we wat en we vinden een wandelroute van ca 4 km, en er moet ergens een onverharde parkeerplaats zijn. Waar die precies is, daar kijken we niet goed naar, het zal wel bij landhuis Het Woldhuis zijn. We gaan er op de fiets naartoe.

Als we bij het Woldhuis aankomen kunnen we geen parkeerplaats vinden, en ook niet het begin van een route. We kijken wat rond, fietsen nog wat rond in de buurt, en gaan dan toch weer terug naar het Woldhuis.
Uiteindelijk zien we ergens blauwe paaltjes staan, maar dat is niet het begin van de route. We gaan toch maar proberen de route te volgen, en dat gaat goed. De route voert ons door een afwisselend landschap, bos en weide en beekjes. Dan komen we bij de (geasfalteerde) toegangsweg en daar zien we opeens de parkeerplaats en het begin van de route. We lopen nog een stukje over een verhard fietspad en dan worden het weer onverharde paden. Er liggen twee leuke meertjes langs de route, waar veel mensen naar de watervogels aan het kijken zijn. Onderweg komen we ook nog kinderen tegen, die samen met hun ouders een hut bouwen van afgevallen takken. Na drie kwartier zijn we weer terug op de plaats waar we zijn begonnen.

Als we weer naar huis fietsen zien in een slootje voor het eerste dit jaar een eend met een groepje jongen.

Geschreven op: 2019-04-11


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefiets hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat de links op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.