Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2019-06-11

Sawadee kha, Sawadee khrap

dinsdag 7 mei 2019 Fietsen Apeldoorn - Ugchelen - Hoog Buurlo - Radio Kootwijk - Assel - Apeldoorn

Home - Wandelen/fietsen - dinsdag 7 mei 2019 Fietsen Apeldoorn - Ugchelen - Hoog Buurlo - Radio Kootwijk - Assel - Apeldoorn


Tekst:

Hoe gegaan: Fietsen.
Begin: Thuis.
Einde: Thuis.
Afstand: 36,7 km.
Tijd: 3:08.
Het weer: Bewolkt, weinig wind, af en toe een paar druppels regen, ca. 10°.
Soort paden: Verharde wegen en fietspaden, behalve bij Ugchelen en tussen de Turfbergweg en de schaapskooi.
Download route: 2019-05-07.

Route voert ons door een deel van Apeldoorn waar we nog nooit zijn geweest. Eenmaal in Ugchelen is het voor ons weer bekend. Hier fietsen we, in de buurt van de Heidehof, een stukje over een grindweg.
We steken bij het Leesten de N304 over een gaan via een fietspad door het bos naar de Hoog Buurloseweg en Hoog Buurlo.
We gaan dan rechtdoor de heide op totdat we, via het Dorp Radio Kootwijk bij het oude zendstation komen. Daar zien we dat een aantal fiets- en wandelpaden over de heide zijn afgesloten. We volgen de weg, hoe kan het anders dan de Radioweg, die na een tijdje niet meer over de heide loopt, maar door een vrij saai bos.
We zien ergens een bankje, en daar eten en drinken we wat. Er is ook een fietspad naar rechts, en dat ziet er aantrekkelijker uit dan de weg die we tot nu toe hebben gevolgd. Het fietspad gaat door een mooi stukje bos en we komen na een tijdje weer uit op de weg die we naar Radio Kootwijk hebben gevolgd. Het bos langs het fietspad was mooi, het fietpad zelf niet zo erg, heel veel hobbels.
We volgen de weg richting Hoog Buurlo en Assel, en na een paar honderd meter zien we een fietspad naar rechts. We besluiten dat te volgen. Het blijkt een onverhard pad, met een paar steile stukjes, wel mooi. Het komt uit bij de schaapskooi van Hoog Buurlo.
Vandaar gaan we naar Halte Assel en via het Asselsepad terug naar Apeldoorn

Geschreven op: 2019-05-24


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefiets hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat de links op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.