Home

About us

Contact us

About our site

Reizen

Mheenpark

Wandelen/fietsen

Journeys

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newUpdated: 2020-05-17

Sawadee kha, Sawadee khrap

donderdag 30 januari 2020 Wandelen bij Voorst

Home - Wandelen/fietsen - donderdag 30 januari 2020 Wandelen bij Voorst


Hoe gegaan: Wandelen.
Begin: Parkeerplaats Bakkerij Bril, Rijksstraatweg 24, Voorst.
Einde: Parkeerplaats Bakkerij Bril, Rijksstraatweg 24, Voorst.
Afstand: 6,8 km.
Tijd: 1:53.
Parkeergelegenheid: Parkeerplaats Bakkerij Bril, Rijksstraatweg 24, Voorst.
Soort paden: Onverharde paden, behalve aanloopweg en fietspaden langs de IJssel.
Download route: 2020-01-30.
Link: Langs hagen en over dijken.
Link: Ambachtelijke Bakker Bril.

We zoeken een route in de bossen rond Klarenbeek en bij Voorst, maar we vinden die niet, dat wil zeggen niet van de lengte die wij willen. Maar we vinden op de site van de ANWB wel deze route, die begint in Voorst bij Bakker Bril.
We steken de Zutphensestraat over en komen dan op de aanlooproute, een paar honderd meter over een smalle, verharde weg. En dan is het linksaf het bos in. Een afwisselend bos, met ook veel weilanden. We denken dat dit vooral in de zomer erg mooi is. Als we een dijk oversteken komen we in de polder langs de IJssel. Het pad is nu een graspad geworden, erg drassig en erg hobbelig; het is goed te lopen maar wel erg vermoeiend. Als we bij de IJssel komen lopen we over een verhard pad richting de ruine van Kasteel Nijenbeek. Daar gaat het een beetje mis, de route zou ons door een natuurgebied sturen, maar dat is nu afgesloten voor bezoekers. Gelukkig is een alternatieve route snel gevonden en we komen weer uit op de oorspronkelijke route langs de IJssel, weer een verhard pad. Via leuke omweggetjes in de buurt van Voorst eindigen we weer op de aanlooproute. Leuke route om te lopen, we denken in de zomer nog leuker.

Geschreven op: 2020-02-04


Disclaimer

De routes die we publiceren zijn routes die we zelf gewandeld en/of gefiets hebben. Ze geven de situatie weer zoals die was op het moment dat wij de route aflegden.

Als de route op een later tijdstip wordt afgelegd kan de situatie veranderd zijn. We kunnen en willen dat niet bijhouden. Als je een gewijzigde situatie tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

De links die we soms bij een route vermelden werken en verwijzen naar relevante inhoud op het moment dat we de route publiceren. We kunnen niet garanderen dat de links op een later tijdstip nog steeds werkt of nog steeds verwijst naar relevante inhoud. Als je een onjuist link tegenkomt, laat het dan even weten met een mailtje.

Hoe GPS-route downloaden en opslaan:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop, en kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
Sla het bestand op op de lokatie die je wilt en wijzig de extentie (indien nodig) in .gpx.