Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Aankomen

Home - Reisverhalen - Aankomen - Aankomen


Aankomen in Bangkok, na 10 tot 12 uur in een vliegtuig te hebben gezeten, geweldig. Dat gevoel was er al de eerste keer dat we samen naar Thailand gingen, en het is nooit weggegaan.
De laatste jaren hadden we een directe vlucht uit Amsterdam, die 's-ochtends om half zes aankwam in Bangkok. Het was nog donker daar, dus je zag alle lichtjes van Bangkok, alle wegen, al het verkeer, indrukwekkend.
En dan stapte je uit het vliegtuig, de geur van Thailand, je kwam thuis.
Die geur is moeilijk te beschrijven. Het is een combinatie van Thais eten, de warmte op het beton, fruit, rottende planten, benzine. Het is misschien moeilijk te geloven, maar het is heerlijk.
En buiten, een taxi zoeken, alweer die geur. Dat heb je alleen als je aankomt, na een uur of zo ben je er aan gewend.
Maar het is geweldig!!

Nu komen we overdag aan, de vluchtschema's zijn gewijzigd. Aan komen vliegen is minder spectaculair geworden, maar het gevoel dat je weer in Thailand staat is onveranderd. En de geur ook.
Het is en het blijft geweldig, ook na ruim 25 bezoeken aan Thailand.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.