Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Kanchanaburi - Introduktie


Kanchanaburi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt ongeveer 140 km ten westen van Bangkok. Kanchanaburi is goed bereikbaar, ongeveer 2 uur met de bus of met de auto over drukke maar goede snelwegen. Er is ook een spoorverbinding, de treinen vertrekken van het kleine Bangkok Noi Train Station.
Kanchanaburi is een vrij rustige stad, bij toeristen vooral bekend vanwege de brug over de River Kwai en de aanleg van de dodenspoorlijn in de tweede wereldoorlog. De stad is ook een goede uitvalsbasis voor het vele natuurschoon in de omgeving, watervallen, rivieren, bergen, grotten, stuwmeren, ....

De coordinaten zijn 14°0'12"N 99°33'0"O.

We zijn er de afgelopen 25 jaar een aantal malen geweest, soms met de familie, soms met z'n tweeën; voor het laatst in 2016.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.