Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Lampang - Introduktie


Lampang is de op twee na grootste stad in het noorden van Thailand. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

De stad ligt in de Wang vallei, deze rivier stroomt door het centrum van de stad. Lampang ligt ongeveer 600 km ten noorden van Bangkok.

Lampang is goed te bereiken. Vanuit Bangkok vertrekken dagelijks treinen naar het noorden, deze stoppen allemaal in Lampang, de reistijd is ongeveer 10 uur. Ook vertrekken er vele bussen naar Lampang, vanuit Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, ... Lampang heeft een vliegveld en er zijn dagelijks vluchten vanuit o.a. Bangkok. De stad ligt vlak langs de snelweg naar het noorden, ook met de auto is Lampang goed te bereiken; vanuit Bangkok 7 of 8 uur, vanuit Chiang Mai 1 tot 1,5 uur.

We zijn een aantal keer in Lampang geweest, voor het eerst in 1987, maar daar weten we niet zo veel meer van. Ons laatste bezoek was in november 2017.

De coordinaten zijn 18°17'31"N 99°30'16"O.

2017

Er lijken, als we rondlopen, meer guesthouses en hostels te zijn gekomen.
En ook het aantal restaurantjes lijkt te zijn toegenomen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.