Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Khon Kaen - Introduktie


Khon Kaen is een grote stad in het noord-oosten van Thailand. De stad is een belangrijk centrum voor onderwijs, overheid en transport.

De Mithrapap Road, de belangrijke snelweg van Bangkok naar de Thai-Lao Friendship Bridge over de Mekhong bij Nong Khai, loopt door de stad. Khon Kaen is daardoor goed te bereiken met de auto, vanuit Bangkok, via Nakhon Ratchasima, ongeveer 6 uur over goede snelwegen. De spoorlijn van Bangkok naar Nong Khai loopt ook door Khon Kaen, dagelijks vertrekken er een aantal treinen. De stad heeft een vliegveld, maar dat wordt nog weinig gebruikt, er zijn vluchten uit Bangkok en uit Chiang Mai.

We zijn er in 1997 voor het laatst geweest.

De coordinaten zijn 16°26'N 102°50'O.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.