Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Latkrabang - Introduktie


Kinderen verzorgen langs het water

Kinderen verzorgen langs het water.

Latkrabang is een district van Bangkok, aan de oostkant, vlak bij het nieuwe vliegveld, coordinaten 13°43'26.0423"N 100°43'58.51"O. Er is een grote universiteit, het King Mongkut Institute of Technology Latkrabang, een grote containeroverslag, en, door het nieuwe vliegveld, steeds meer hotels, restaurants, appartementen, ....

Pia is daar geboren, net als al haar broers en zusters. Het grootste deel van Pia 's familie woont daar in de buurt. En de eerste 15 keer dat we samen naar Thailand zijn gegaan woonden wij er ook.

We woonden langs Soi Onnut (een soi is een zijstraat van een grote weg), in het huis van Pia's ouders, ongeveer 16 km "buiten Bangkok". Soi Onnut loopt van Sukhumvit Road helemaal naar Chachoengsao. In 1987 was Soi Onnut een tweebaansweg, maar inmiddels is het al een aantal jaren voor een groot deel een zesbaans snelweg De naam is in Latkrabang veranderd in Thanon Latkrabang. We woonden ook al lang niet meer "buiten Bangkok".

Samen gezellig eten, sanuk en sabai

Samen gezelig eten, sanuk en sabai.

Het was voor ons een tweede, of misschien wel eerste, thuis. Het huis stond niet langs de weg, maar langs en half boven een klong, vlak bij Wat Soong, de plaatselijke tempel. Alles gebeurde buiten, vlak bij of boven het water, eten, kinderen verzorgen, kleding wassen, de hond wassen, . . . . .


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.