Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Nakhon Sawan - Introduktie


De stad Nakhon Sawan, hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt ongeveer 260 km ten noorden van Bangkok. Nakhon Sawan ligt op de route naar het noorden, naar onder andere Chiang Mai en Phitsanulok.
Nakhon Sawan is vanuit Bangkok via een goede vierbaans snelweg in ongeveer 4 uur te bereiken met de auto. Ook de treinverbinding is goed, je doet er dan ongeveer 5 uur over.

Vlak bij Nakhon Sawan komen twee belangrijke rivieren samen, de Nan en de Ping. De rivier stroomt dan verder als de Chao Phraya richting Bangkok. De rivieren hebben ervoor gezorgd dat Nakhon Sawan een belangrijk handelscentrum is geworden.
Vervoer over water is niet meer zo belangrijk, maar door de ligging langs een belangrijke noord-zuid route is Nakhon Sawan een belangrijk handelscentrum gebleven.

In december 2107 zijn we er voor het laatst geweest.

De coordinaten zijn 15°42'18"N 100°8'15"O.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.