Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Nong Khai - Introduktie


Nong Khai ligt ruim 600 km ten noorden van Bangkok. Je kunt er met de bus of de trein komen, maar dat duurt erg lang. Het handigst is vliegen naar Udon Thani, en van daaruit de laatste 55 km met de bus.
Nong Khai ligt langs de Mekong, met aan de andere kant van de rivier Laos, en dat geeft de plaats z'n charme. Sinds een paar jaar ligt er vlak bij de stad een brug over de Mekong.

We zijn er een paar keer geweest. Eerst een paar korte dagtripjes met vrienden uit Udon Thani. In 2000 zijn we er drie dagen gebleven, dan leer je de stad iets beter kennen. De eerste van die drie dagen was wat bijzonder, het was koud! Gelukkig had het hotel warm water, en we hebben truien (met een Nederlands label!) en sokken gekocht.

De coordinaten zijn 17°52'49"N 102°44'42"O.

We zijn er voor het laatst geweest in 2000.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.