Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's new



Page updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Ayutthaya - Introduktie


Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand, ligt ongeveer 85 kilometer ten noorden van Bangkok. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.
Ayutthaya was de Thaise hoofdstad van 1350 tot 1767, en volgens alle bekende bronnen was het een erg mooie stad, groter dan Londen of Parijs in die tijd. In 1767 is de stad veroverd door de Birmezen en vrijwel geheel vernietigd, Bangkok werd de volgende hoofdstad. Het enige wat nu rest van Ayutthaya zijn ruines, die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken.
We vertellen hier vrijwel niets over die ruines (wel een paar foto's), maar we vertellen wel iets over het moderne Ayutthaya. Wil je meer weten over het verleden, er zijn genoeg goede reisgidsen.

De stad wordt meestal kort Ayutthaya genoemd, maar de naam is eigenlijk Phra Nakhon Si Ayutthaya.

Met de auto ben je vanuit Bangkok in één tot twee uur in Ayutthaya, het hangt er vanaf waar je vertrekt en hoe je rijdt.
Vanuit de Northern Bus Terminal (Mochit) in Bangkok vertrekken er regelmatig bussen naar Aytthaya. Kleine busjes vertrekken vanaf het Victory Monument in Bangkok.
Ayutthaya ligt aan de spoorlijn naar het noorden en noord-oosten; de treinverbinding is dus goed.
Een bijzondere manier om naar Ayutthaya te gaan is per boot over de Chao Phaya Rivier.

De coordinaten zijn 14°21'8"N 100°34'36'O.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.