Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Ko Mak - Introduktie


Ko Mak is een klein eiland, vlak bij Ko Chang, in de provincie Trat. Het ligt op ongeveer 315 kilometer van Bangkok. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 16 km². en een omtrek van ongeveer 27 km. Er zijn veel zandstranden. Er is een groeiend aantal resorts op het eiland. Maar het is er toch nog erg rustig.

Om er te komen moet je eerst naar Laem Ngop, en daar de boot nemen. De weg van Bangkok naar Laem Ngop is goed, bijna overal vier (of meer) banen.
Met de auto ben je in ongeveer drie uur in Laem Ngop (motorway naar Chonburi, daarna richting Klaeng - Chanthaburi - Laem Ngop).

Vanaf het Ekamai busstation in Bangkok vertrekken regelmatig bussen naar Laem Ngop, ze doen er ongeveer 5 uur over.
Vanaf de busstations Ekamai en Mo Chit en vanaf Suvarnbhumi Airport vertrekken regelmatig bussen naar Trat. Daar moet je een lokale songtaew nemen naar Laem Ngop.
En daarna nog ruim een uur met de speedboot of drie uur met een gewone boot.

De coordinaten zijn 11°49'9"N 102°28'48"O.

We zijn er geweest in februari 2010.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.