Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Bangkok - Introduktie


Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Het is een aparte bestuurlijke eenheid, geen provincie. Bangkok is een miljoenenstad, ongeveer zo groot als de provincie Utrecht, waar ongeveer 14 miljoen mensen verblijven. Het officiele inwoneraantal ligt lager, maar veel bewoners blijven ingeschreven in hun geboortestreek, en tellen dus niet mee bij de officiele telling.

De stad ligt op de oever van de Chao Praya rivier, vlak bij de Golf van Thailand. Dit is een laag en vlak gebied, Bangkok heeft in de regentijd regelmatig wateroverlast.

Vanuit het buitenland vlieg je meestal naar Bangkok, en kom je aan op Suvarnabhumi International Airport, maar soms ook op het oude Don Muang Airport. Je kunt ook met de trein vanuit Maleisie naar Bangkok komen. Vanuit Thailand zelf kom je in Bangkok met de trein, de bus, de boot, het vlieguig, de auto, ...... In Bangkok zelf is veel openbaar vervoer, bromfiets-taxi's, songtaews, bussen in alle soorten en maten, boten, taxi's, een metro, skytrain, gewone treinen, en zelfs nog tuk tuk's.

Als we in Thailand zijn verblijven we een aantal dagen tot weken in Bangkok, omdat Pia's familie daar woont.
De eerste keer was in 1987.
De laatste keer was in november/december 2017.

De coordinaten zijn 13°45'8"N 100°29'38"O.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.