Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Introduktie

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Introduktie


Chiang Rai is een stad in het noorden van Thailand. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, tevens de meest noordelijke provincie van Thailand.

De stad ligt in de vallei van de Mae Kok rivier, die ten noorden van de stad stroomt. Chiang Rai ligt ongeveer 840 km ten noorden van Bangkok.

Chiang Rai is goed te bereiken. Chiang Rai heeft geen treinstation. Er vertrekken dagelijks bussen vanuit Bangkok naar Chiang Rai, de reis duurt ongeveer 14 uur, ook vanuit Chiang Mai vertrekken er dagelijks bussen, die reis duurt ongeveer 2,5 uur. Dagelijks vertrekken er ook vliegtuigen vanuit Bangkok. Met de auto vanuit Bangkok over snelweg 1 duurt 10 tot 12 uur.

We zijn 2 keer in Chiang Rai geweest in maart 2010 en in maart 2011.

De coordinaten zijn 19°54'34"N en 99°49'39"O.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.