Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Koffie

Home - Reisverhalen - Koffie - Koffie


Koffie drinken in Thailand is erg veranderd de laatste jaren.

Traditionele Thaise koffie wordt gezet door gemalen koffie in een soort kous door heet water te bewegen. Daarna veel suiker toevoegen, en opdrinken. Wij hebben het nooit erg lekker gevonden.

Ook Nescafé kun je misschien wel zien als traditionele Thaise koffie. Veel Thais vinden het lekker, en het wordt daarom erg veel gedronken. In hotels, bij het ontbijt, en in restaurants krijg je vaak Nescafé, ook nu nog.

Een paar jaar geleden, in Prachuap Khiri Khan, zagen we iets nieuws: echte espresso. Voor in een rijsthandel had iemand een paar tafeltjes neergezet, en een soort bar gemaakt, met daarop een paar soorten koffie, en een echte espresso-machine. 's-Ochtends op de markt even wat te eten halen, en opeten samen met een kopje goeie espresso. Lekker!

Koffieshop

Koffieshop

Nu zie je overal in Thailand koffieketens zoals Café Amazon, Black Canyon Coffee, Coffee World en Starbucks. Er zijn ook veel kleineren ketens en individuele coffee shops.
De kwaliteit van de koffie is goed, maar wel aan de prijs.

Koffie bij een benzinestation

Koffie bij een benzinestation.

Bij benzinestations zit ook vaak een koffiebar, soms van een keten, soms niet. De koffie, of je nu warme of koude koffie wilt, is bijna altijd goed, een prettige onderbreking na een paar uur achter het stuur.
Zoals overal in Thailand moet je geen haast hebben, koffie zetten duurt even, maar dat maakt niet uit. De meeste koffiebars zien er wel leuk uit, dus even wachten is niet erg.

In het noorden van Thailand wordt koffie verbouwd. We vinden die koffie erg lekker, meestal nemen we een paar pakken mee naar Nederland.

Doi Tung koffie

Doi Tung koffie

Het meest bekende merk is Doi Tung, genoemd naar de gelijknamige berg in Chiang Rai. Dit is koffie die wordt verbouwd met hulp van de Mae Fah Luang Foundation.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.