Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Chiang Mai - Eerste indruk


De eerste paar keer dat we in Chiang Mai zijn geweest is erg lang geleden. De indruk die we daarvan hebben is dat het een mooie, rustige stad is.

Bij ons voorlaatste bezoek in 2010 was dat anders.

Vanuit Chiang Rai, via een bezoek aan de Chiang Dao grot, reden we vanuit het noorden (of oosten???) naar Chiang Mai. Een drukke weg, zonder middenberm, dus gevaarlijk. Het was niet echt duidelijk wanneer we de stad binnenreden. Het werd steeds drukker en de bebouwing steeds dichter. De bewegwijzering was niet duidelijk.

Opeens een punt van herkenning, de stadsmuur en de gracht. We slaan op goed geluk linksaf, we weten dat we bij de Tha Phe poort richting rivier moeten. Het is druk, chaotisch, veel auto's en steeds meer voetgangers, die overal tussendoor lopen.

Dan zijn we bij de poort, en proberen richting rivier te gaan. Na veel zoeken en een rit door hele smalle straatjes komen we eindelijk bij ons hotel.

's-Avonds is de indruk anders, een erg druk restaurant, maar daarover later meer, en een verbazingwekkend stille avondmarkt.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.