Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Eerste indruk


Als je Hua Hin binnen rijdt met de auto heb je niet het idee dat je in de vrij drukke toeristische badplaats bent. Hua Hin lijkt op een gewone Thaise stad.

Straatbeeld Hua Hin

Straatbeeld van Hua Hin.

Als je met de trein of de bus komt wordt je wel opgewacht door mensen die je graag naar een hotel willen brengen, maar het is niet overdreven.

In een klein deel van de stad, ongeveer tussen Thanon Damnoen Kasem, Thanon Naebkhahard en Thanon Chomsin zijn veel restaurants, bars en hotels. Pas als je hier komt merk je dat je in een drukke toeristische plaats bent. 's-Avonds is het daar behoorlijk druk, overdag niet. Het nachtleven is veel rustiger dan bijvoorbeeld Bangkok en Pattaya, en go-go bars zul er dan ook niet veel vinden.
Wat ons steeds meer begint op te vallen is het rookgedrag van veel, niet Thaise, toeristen. In bars, terrassen, restaurants, overal wordt ongegeneerd gerookt. Misschien gebeurt dat in andere plaatsen ook, dat weten we niet. Maar het is iets wat we in Nederland niet meer gewend zijn.

Zoek je een bepaald hotel, dan is het verstandig om vooraf te reserveren.

Ook op de avondmarkt, inmiddels al drie straten, is het altijd erg druk.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.