Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten bij Chao Lay

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Gegeten bij Chao Lay


Thanon Naresdamri, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan.

Dit restaurant is gespecialiseerd in seafood en Thaise gerechten.

Het eten is goed, bereid op de manier zoals dat in Thailand hoort. Het is verstandig om, als je met een paar mensen bent, een paar gerechten te bestellen, bijvoorbeeld één per persoon en dan die gerechten samen te delen. Zo eet je gevarieerder en krijg je een beter beeld van de Thaise keuken.

De bediening is goed en redelijk snel. Chai Lay is groot, erg groot, maar meestal heb je binnen een kwartier eten op tafel; en ook nog wat je besteld hebt. Omdat het zo groot is, is de bediening niet erg persoonlijk. Communicatie met de keuken vindt plaats met walkie-talkies. Later nog iets bijbestellen is, zoals bijna overal in Thailand, geen enkel probleem.

Het restaurant ligt aan het begin van een doodlopend straatje, en je moet langs de keuken, een trap op, en dan ben je pas binnen. De ingang is niet erg mooi. Maar eenmaal boven ben je in een erg groot, efficient restaurant, dat vrijwel helemaal boven zee ligt. Het is vaak erg druk, maar probeer toch een plaatsje bij het water te krijgen. Ook als is het druk is, probeert het personeel je niet zo snel mogelijk weer weg te krijgen. De tafels zijn ruim, de stoelen redelijk, je kunt het er wel een paar uur uithouden.

De keuken ligt onder het restaurant, die kun je dus niet zien. Voor de keuken, naast de ingang, staan grote bakken met verse vis, garnalen, enzovoorts. Je ziet dus wat je te eten krijgt.

Dit restaurant is niet goedkoop. Dat komt door de ligging en doordat seafood in Thailand duur is. We zijn meestal ongeveer Thb 500 kwijt aan eten, daar komt dan nog drank bij.

We komen er al een jaar of acht, iedere keer als we in Hua Hin zijn. Ons laatste bezoek was in januari 2009. In 2010 zijn we er niet geweest omdat er een rij mensen stond te wachten op een tafel, en wij gaan niet in zo'n rij staan.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.