Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Het Strand

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Het Strand


Het strand

Het strand.

We gaan vrijwel altijd een paar dagen naar Hua Hin als we in Thailand zijn aangekomen, gewoon om uit te rusten. Een beetje op het strand zitten, over de markt lopen, 's avonds lekker eten. In de omgeving is ook genoeg te zien als we even geen strand willen.

Het strand van Hua Hin is mooi, een paar kilometer lang en schoon. Het loopt door tot Khao Ta Kiab, en het is breed genoeg om, ook bij hoog water, een paar rijen stoelen neer te zetten. Bij de opgang, aan het einde van Thanon Damnoenkasem is het erg druk, er staan veel stoelen, parasols en tafeltjes, heel dicht op elkaar.
Je moet, net als overal in Thailand betalen voor de stoelen, vraag vooraf even naar de prijs.

Het strand

Het strand.

Neem je de moeite om rechtsaf, naar het zuiden, te gaan en 5 tot 10 minuten te lopen, dan is het veel rustiger, en de stoelen met parasols staan veel verder uit elkaar. Het strand is daar ook breder.
Ten noorden van de visserspier is ook strand, dat loopt heel ver door, tot Phetchaburi. Maar het is veel minder breed, je zit er niet zo lekker.

Zoals overal in Thailand kun je op het strand eten en drinken bestellen bij de verhuurder van de stoelen. Meestal hoef je dan niets voor de stoelen te betalen, maar vraag dat ook vooraf even na. Het eten is, vinden wij, best wel goed op de stranden van Thailand. Ook lopen er mensen rond, die eten verkopen, zoals fruit.
Familie van Pia is niet te spreken over de kwaliteit van het eten vlak bij de opgang. We hebben er zelf geen ervaring mee.

Behalve eten wordt op het strand ook kleding, speelgoed en badlakens verkocht. En je kunt je laten masseren, wel prettig, maar niet de echt goede Thaise massage. Hou je van paardrijden, bij de opgang kun je een paard huren en een ritje maken over het strand. Op veel toeristische stranden kun je ook waterscooters en speedboten huren. In Hua Hin niet, dat mag daar niet omdat de koning vaak in een paleis in Hua Hin verblijft, en dat maakt het zwemmen een stuk prettiger. Op sommige delen van het strand liggen grote stenen, het ziet er leuk uit, en je hebt er geen last van als je wilt zwemmen.

We vinden het wel prettig om in Hua Hin op het strand te zitten. De sfeer is ontspannen, het eten redelijk goed, het bier koud. Leuk om een beetje bij te komen van een vliegreis en de drukte in Nederland.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.