Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

De Avondmarkt

Home - Reisverhalen - Hua Hin - De Avondmarkt


De markt overdag

De straat overdag.

De avondmarkt in Hua Hin is erg populair, zowel bij Thaise en als niet-Thaise bezoekers van de stad. De avondmarkt is precies van de naam zegt, een markt die alleen 's-avonds wordt gehouden.
De markt wordt vanaf een uur of vijf in de middag opgebouwd, en na afloop, vanaf ongeveer tien uur ij de avond, weer afgebroken. 's-Ochtend zie je er niets meer van.

De markt van bovenaf

De markt van bovenaf.

Zo'n 20 jaar geleden was de markt alleen in Thanon Dechanuchit tussen Thanon Petchkasem en Thanon Sa Song. In de loop van de jaren is de markt gegroeid. Er is een Night Bazaar bijgekomen, en ook weer verdwenen; de ingang was op Thanon Dechanuchit. En in 2010 is de Night Bazaar weer opnieuw geopend. En er zijn, in de buurt, een paar overdekte hallen bijgekomen, voornamelijk met eten, die zijn ook weer verdwenen. Nu, in 2010 beslaat de markt de hele Thanon Dechanuchit, vanaf Thanon Petchkasem tot aan de spoorlijn, en het straatje achter het City Beach hotel. Het lijkt er op dat de markt nog verder gaat groeien.

De markt achter City Beach

De markt achter City Beach.

Achter het City Beach hotel en op het deel tussen Thanon Petchkasem en Thanon Sa Song is voornamelijk kleding, accessoires, souvenirs en namaak merkartikelen, cd's dvd's en zoal meer te koop.

Eten

Eten.

Langs het stuk tussen Thanon Sa Song en de spoorlijn staan restaurants. Hier zijn in de huizen langs de weg ook veel restaurants gevestigd.

Nog meer eten

Nog meer eten.

Meer koopwaar

Meer koopwaar.

Het is leuk om rond te lopen, te kijken naar de koopwaar, en vooral naar de mensen. Aan het begin van de avond is het erg druk, iedereen maakt voor het eten een wandeling over de markt.
Als je wat koopt, probeer dan vooral af te dingen, dat lukt meestal wel.
En een hapje eten kan er goed; het ziet er misschien niet allemaal erg mooi uit, maar het gaat om het eten en de sfeer.

Wat wel opvalt is dat met name het aanbod van souvenirs vrij beperkt is. Er zijn wel veel kraampjes, maar ze hebben allemaal dezelfde artikelen te koop.
En ook zie je steeds meer verkopers die niet van Thaise afkomst zijn, niets op tegen natuurlijk, maar het valt op.

We komen er iedere keer als we in Hua Hin zijn, de laatste keer was in 2015.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.