Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Mr Wit

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Mr Wit


Mr Wit

Mr Wit laat verse vis zien voor zijn restaurant.

Vroeger, in de jaren 90, gingen we vaak eten bij Saeng Thai, een van de grote seafood restaurants die half boven het strand staan.
Mister Wit was daar onze vaste kelner. Vraag niet waarom, maar hij kwam jaar na jaar op ons af als we het restaurant binnen kwamen, en niet alleen dat, hij herkende ons ook iedere keer.
Piak, Pia's jongste oom, komt vaak in Hua Hin en kent Mister Wit ook.
Misschien komt Mister Wit op iedere gast af, maar dat is ons nooit opgevallen.

Een aantal jaren zijn we niet meer bij Saeng Thai geweest, zonder dat we daar een speciale reden voor hebben. Mister Wit hebben we daardoor al lang niet meer gezien.
Maar in maart 2006, we zaten te ontbijten voor ons hotel, begon iemand tegen ons te praten. Het was Mister Wit die ons nog steeds herkende.
Hij werkte niet meer bij Saeng Thai, maar verkocht op de markt gebakken kip, samen met zijn twee kinderen.

Daarna werd het weer stil rond Mister Wit, tot 2010. We liepen over de avondmarkt, en bij een van de restaurants zagen we hem staan. Hij probeerde er klanten naar binnen te praten.
Natuurlijk sprak hij ons ook aan, maar we hadden het idee dat hij ons nu niet meer herkende.

In 2012 kwamen we hem weer tegen, en nu wel weer de herkenning. Mr Wit werkt weer bij Saeng Thai, nu niet in de bediening, maar op de parkeerplaats.
Ook in 2013 werkt hij nog op de parkeerplaats. Het gaat minder goed met hem, hij heeft suikerziekte, en last van wonden die niet genezen.

Vreemd, hoe je sommige mensen steeds blijft tegenkomen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.