Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Khao Ta Kiab

Home - Reisverhalen - Hua Hin - Khao Ta Kiab


De voet van Khao Ta Kiab

De voet van Khao Ta Kiab.

Een paar kilometer ten zuiden van Hua Hin ligt Khao Ta Kiab, een rots die een eind de zee insteekt. Vanaf het strand kun je hem zien liggen. Op de rots staat een tempel, niet eens zo mooi, maar er zijn aapjes, en je kunt ze voeren.
Aapjes zien er leuk uit, aaibaar, en ze willen eten. Maar aapjes zijn niet leuk. Ze slopen alles, daken, camera's, tassen, handen, . . . . Zodra ze in de gaten krijgen dat je eten bij je hebt - en dat kun je beneden, aan de voet van de rots kopen - gaan ze in je tas snuffelen, of ze proberen je hand open te krijgen. Lukt dat niet, dan hebben ze hun tanden nog, en die gebruiken ze ook. Maakt niet uit waar je vandaan komt, welke taal je spreekt, welke huidskleur je hebt, iedereen is gelijk voor ze.

De trap

De trap.

Er zijn regelmatig bezoekers die dat nog niet in de gaten hebben. En dus loopt er een groep bezoekers vrolijk pratend en zakken met chips etend in de omgeving van de aapjes. Veel gegil, weg apen en weg zakken met chips, en de bezoekers een paar tintjes roder van de schrik. De zakken krijgen ze vaak later terug, een behulpzame monnik haalt ze op en geeft ze terug, en wijst meteen aan waar de afvalmand staat.

Om bij de tempel te komen kun je met een auto of de bus naar het strand onder aan de rots gaan. Langs een hoog Boeddha-beeld bereik je de trap naar boven, lang en steil, maar je moet er wat voor over hebben. Ben je eenmaal boven, dan kun je behalve van de tempel en de aapjes ook genieten van een fraai uitzicht over het strand tussen Khao Ta Kiab en Hua Hin. Zie je de klim niet zitten, je kunt ook omrijden en zo met de auto naar boven gaan. Of een pad rond de rots volgen, het blijft hoog, maar het gaat geleidelijk, en onderweg kun je even wat eten en drinken.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.