Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten bij Khai Yang Khorat Restaurant

Home - Reisverhalen - Bangkok - Gegeten bij Khai Yang Khorat Restaurant


Thanon Latkrabang, Latkrabang, Bangkok.

Het bord

Het bord.

Dit restaurant ligt in het verlengde van een taxibaan van het nieuwe Suvarnabhumi Bangkok International Airport, tussen een verhoogde snelweg en de verhoogde Airport Link in. Er is geen bord met Romeinse letters. Ook al ligt het vliegveld vlakbij, je hoort er bijna niets van.

Veel eten

Veel eten.

De naam van het restaurant betekent gegrilde kip uit Khorat, een stad in het noord-oosten van Thailand, en op het menu staan dus vooral gerechten uit noord-oost Thailand, khai yang, larb, nam tok, soup nor mai, gegrilde vis in een zoutkorst, ..... En som tam natuurlijk. En die gerechten smaken goed, zo goed dat we er met de familie regelmatig gaan eten. De meeste porties zijn klein, zelfs als je alleen bent kun je een paar gerechten bestellen en ook allemaal opeten. Je kunt hier dus erg gevarieerd eten. En hou je toch nog wat over, dan laat je het inpakken en neem je het mee naar huis.

Het restaurant

Het restaurant.

Het restaurant ziet er nu leuk uit, het is niet lang geleden behoorlijk opgeknapt, en de eigenaar schijnt nog meer plannen te hebben. Er is een groot deel waar je buiten kunt zitten, dat is meestal het drukste, en een kleinere overdekte ruimte. In de overdekte ruimte is een podium, en 's-avonds is er meestal live muziek. De keuken ligt tussen de weg en het restaurant, je kunt goed volgen wat er in die keuken gebeurt.

Het podium

Het podium.

De keuken

De keuken.

Er is veel personeel, gebruikelijk in Thaise restaurants, maar reken er niet op dat ze Engels spreken. Ook het menu is alleen in het Thais. We verwachten wel dat dat gaat veranderen, er komen steeds meer buitenlanders in de buurt wonen of logeren. Het personeel is vriendelijk, af en toe gaat er iets mis, maar dat wordt zonder problemen opgelost.

Erg gezellig

Erg gezellig.

In Thailand is het vrij gewoon dat je je eigen whiskey of wijn meeneemt, hier is dat ook geen probleem. Zelfs eigen eten meenemen kan, als je maar wel genoeg bestelt van het restaurant zelf.

De prijzen zijn nog laag, ook dat zal wel gaan veranderen. Met twee personen ben je misschien 200 Thb kwijt aan eten, drinken komt daar nog bij. Een van onze bezoeken met de familie, zeker 20 mensen heeft 2000 Thb gekost, inclusief een paar flessen bier.

We komen er al een aantal jaren, iedere keer als we in Thailand eten we hier wel een paar keer. Ons laatste bezoek was in februari 2015.

2013

Er zijn een paar sala's (open huisjes) neergezet, waarin je gezelling kunt eten.
En de buitenkeuken is verdwenen, heeft plaats gemaakt voor een paar extra tafels.
Er was ook iets met het bier, Singha zit nu in 500 ml flessen in plaats van 630 ml, maar de prijs was hetzelfde gebleven. Halverwege de maaltijd was er alleen nog maar Leo, Singha was op.
Het menu is voor een deel vertaald in het Engels, maar het is niet erg begrijpelijk.

2014

De toiletten zijn verbouwd. Nog steeds erg eenvoudig en gericht op vooral Thaise gasten. Maar wel een grote verbetering.
En het podium is verplaatst. Meer mensen kunnen nu de zangeressen zien.
Het eten is minder lekker geworden. We hebben de indruk dat gegrillde gerechten, zoals kay yang en in een zoutkorst gegrillde vis, eerder op de dag worden bereid, en later opgewarmd. Het resultaat is erg droog, nogal smakeloos vlees.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.