Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Gegeten in een bami-restaurant

Home - Reisverhalen - Ko Mak - Gegeten in een bami-restaurant


Anuson Sathan, Laem Ngop, Laem Ngop, Trat.

Het bami restaurant

Het bami restaurant.

In dit restaurant zonder naam kun je bami-soep eten, een erg populair lunchgerecht in Thailand. Je gaat naar dit soort restaurants om één of meer bordjes bami-soep te eten, en dan vertrek je weer. Dit zijn geen restaurants waar je lang blijft zitten.

De soep was in orde, en er was genoeg peper, vissaus, azijn en suiker om het helemaal naar eigen wens op smaak te brengen.

De bediening is niet bijzonder, je krijgt snel het eten dat je hebt besteld, dat is alles. Net zoals in andere bami-restaurants.

De straat voor het bami-restaurant

De straat voor het bami-restaurant.

Het restaurant licht langs een smalle straat, en staat op houten palen. Het is gebouwd van hout, er staan vijf of zes tafels met een paar lage krukken. Niet echt mooi, maar goed voor een Thaise lunch.

De keuken, een grote ketel met een paar soorten bouillon, staat achterin, naast de koelkast waar vlees en groenten worden bewaard. Bij dit soort restaurants is de keuken vaak voorin. Je ziet wat de kok doet.

Bami-soep is niet duur, 15 of 20 bath voor een bordje, de prijs hangt af van het soort vlees.

We zijn er maar één keer geweest, in februari 2010.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.