Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

De Terugreis

Home - Reisverhalen - Ko Mak - De Terugreis


De volgende ochtend gingen we met de speedboot terug naar het vasteland.

De boot was op tijd, en dat is bijzonder in Thailand. De boot was vol toen hij vertrok, en op twee andere eilanden moesten nog meer mensen opgehaald worden.

Een volle boot

Een volle boot.

Op het eerste eiland vier nogal dikke mannen, die geen Engels konden (of wilden) spreken. Om het gewicht in de boot goed te verdelen moesten ze achterin op de grond gaan zitten, Dat wilden ze niet, maar na veel praten door de kapitein en de passagiers gingen ze eindelijk zitten.

Op het volgende eiland zouden er nog twee mensen bij komen. Het bleken er vier te zijn.

Na vijf minuten stopte de kapitein de boot. Hij was bang dat die zou kapseizen. Heel veel bellen, en na ruim een uur arriveerde een tweede boot, de helft van de passagiers moest, midden op zee, overstappen.

Iedereen is veilig op het vasteland gekomen, maar het was geen leuke tocht.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.