Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Mae Sai

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Mae Sai


Mae Sai is de noordelijkste plaats van Thailand. Er is een drukke grensovergang naar Myanmar.

Vanuit Chiang Rai rij je in een goed uur over een goede vierbaansweg naar Mae Sai. De snelweg lijkt wel door te lopen tot aan de grensovergang, dwars door Mae Sai heen. De weg blijft breed, maar er staan wel steeds meer geparkeerde auto's en bussen.

Eenmaal in Mae Sai moet je een parkeerplaats zoeken, gelukkig staan langs de weg wel mensen die je daarbij helpen.
Daar hebben we maar gebruik van gemaakt. We werden door een paar smalle staatjes geleid door een man op een fiets, hij ging vaak sneller dan wij, naar een grote parkeerplaats bij een hotel. Daar hebben we, tegen betaling natuurlijk, de auto geparkeerd, onder een afdak.

De markt

De markt.

Herinnering aan Kreta

Herinnering aan Kreta.

Na een paar minuten lopen waren we weer bij de brede weg, en bij de grote grensmarkt. Deze markt is erg groot, en bestaat uit een wirwar van straten en straatjes, deels op de helling van een heuvel. Alles is te koop, maar vooral thee, kleding, zonnebrillen en gedroogde vruchten. Je kunt hier rustig een paar uur rondkijken.
Een deel van de straatjes is overdekt met een blauwe overkapping, dat deed ons aan Kreta denken, waar ook veel blauw wordt gebruikt.

De trap naar de tempel.

De trap naar de tempel.

Uitzicht over Myanmar

Uitzicht over Myanmar.

Op de heuvel achter de markt ligt een tempelcomplex, de Wat Phra That Wai Dao. Om er te komen moet je een trap op, een paar honderd treden. De tempel zelf is niet zo indrukwekkend, maar je hebt er een mooi uitzicht over Myanmar.

De grens met Myanmar wordt gevormd door de Mae Sai rivier. Langs de rivier zijn een paar restaurantjes, leuk om even te lunchen.

Mae Sai is leuk om een keer een dag naar toe te gaan. Aan één dag heb je genoeg om het stadje te bekijken.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.