Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Ruines

Home - Reisverhalen - Ayutthaya - Ruines


Pia bij ruines

Pia bij ruines.

De bezienswaardigheden van Ayuthaya zijn de ruines van tempels en paleizen, en verder valt er (volgens de Lonely Planet) niets te beleven. Het eerste is zonder meer waar, het tweede een klein beetje.

Grote en kleine beelden

Grote en kleine beelden.

De ruines zijn vrij toeristisch, er komen busladingen toeristen tegelijk op af, maar de meesten komen niet verder dan Wat Phra Si Sanphet. Bij de meeste ruines kun je dus rustig rondkijken, en zelfs bij Wat Phra Si Sanphet wil dat vaak ook nog wel. Bij iedere ruïne kun je toegang betalen, maar als je je kaartje bewaart kun je meestal alles bezoeken zonder nog eens te betalen. Zoals gebruikelijk in Thailand betalen buitenlanders meer dan Thais (30 bath en 10 bath), en dat geldt voor alles, niet alleen voor de toegang.

Boeddha in boom

Boeddha in boom.

's Avonds zijn een aantal ruines verlicht, beslist de moeite waard. Op de hoek van Thanon Chee Kun en Thanon Naresuan (op de rustige hoek!) staat een restaurant (sorry, naam vergeten), waar je goed kunt eten en waar je een fraai uitzicht hebt op een paar verlichte ruines.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.