Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Nachtleven

Home - Reisverhalen - Ayutthaya - Nachtleven


Ayuthaya heeft een hele leuke avondmarkt, langs de rivier. Veel kraampjes, veel eten, en behoorlijk druk. De kraampjes langs het water zijn het leukste om te zitten, omdat je dan kunt genieten van alle bootjes op het water.

Tegenover de Rodeo Saloon hebben we een leuk restaurant gevonden (staat in geen enkele reisgids). We liepen een stukje langs de rivier, eigenlijk op zoek naar een restaurant uit een reisgids. Nergens te vinden. Toen zagen we op een steiger een paar tafels en stoelen staan, en ervoor, op de oever, een keuken. We waren moe, veel gelopen, dus we hebben het maar geprobeerd. Viel eerst tegen, geen hekje langs de steiger, dus oppassen. En op het menu stond ook niet zo veel. Het bier was wel goed koud, en toen het eerste gerecht kwam smaakte dat merkwaardig goed. Nog meer besteld, prima eten! De eigenaar (of de man van de eigenares?) had een ghetto-blaster (en hij wist dat je zo'n ding ook zacht kunt zetten), en hij hield van ouderwetse Thaise muziek, die heel goed paste bij de sfeer daar, half op het water. We hebben heerlijk gegeten en gedronken, en we zijn niet in het water gevallen.

In het restaurant op de hoek van Thanon Chee Kun en Thanon Naresuan kun je ook lekker eten. Het is er wat chiquer dan op de steiger, en je zit binnen. Maar het eten is goed, de bediening netjes en vooral vriendelijk. De moeite waard.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.