Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

De Gouden Driehoek

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - De Gouden Driehoek


De Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek.

De Gouden Driehoek is een groot gebied in Myanmar, Vietnam, Laos en Thailand dat bekend staat om de produktie van opium. Maar het is ook het drielandenpunt waar de Ruak Rivier en de Mekong samenstromen. De drie landen zijn Thailand, Laos en Myanmar. En over die laatste Gouden Driehoek willen we het hebben.

We zijn er naar toe gereden vanuit Mae Sai, over een weg waar druk aan werd gewerkt. Maar dat is een keer klaar, en dan is het misschien een half uur rijden. Vanuit Chiang Rai rijd je er in een uurtje naar toe, ook over een weg waaraan wordt gewerkt. Er is genoeg parkeerruimte.

De rivieren

De rivieren.

Eigenlijk is het helemaal niet zo bijzonder. Een uitzicht over twee rivieren, met aan de overkant van de Mekhong Laos, en aan de overkant van de Ruak Rivier Myanmar. Maar er is het nodige omheen gebouwd om het aantrekkelijker te maken.

De olifanten

De olifanten.

Er staan de nodige hotels en guest houses, best leuk langs de rivier. Langs de weg staan souvenier stalletjes, met vrijwel dezelfde produkten als in Mae Sai. En er staat een constructie, in de vorm van een boot met een paar stenen olifanten ervoor, waar je wensen kunt doen. En dan hopen dat ze maar uitkomen.

En natuurlijk is er wat te eten en te drinken. Maar geen benzinepomp. Leuk als je in de buurt bent, maar niet om speciaal naar toe te gaan.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.