Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eerste indruk

Home - Reisverhalen - Banphot Phisai - Eerste indruk


Pia's zus Nok Ten heeft daar een stuk land, er liepen wat struisvogels, er zwemmen wat vissen en er groeit wat op het land, mango's bananen, pepers, …. En er woont familie van Tham (de man van Nok Ten), die zorgt voor alles wat loopt, zwemt en groeit. De plek waar het land van Nok Ten ligt heeft eigenlijk nog geen naam, zo afgelegen, maar er is gelukkig wel elektriciteit en stromend water.

De berg achter het huis

De berg achter het huis.

In 2003 zijn we er een paar keer naar toe geweest. Telkens maar voor een dag, want er zijn niet genoeg slaapplaatsen. Vanuit Bangkok is het 300 kilometer naar het noorden, ongeveer 4 uur rijden, op een dag op en neer is vermoeiend en kost veel tijd. Gelukkig is het grootste deel een goede vierbaans snelweg.

De visvijver voor het huis

De visvijver voor het huis.

Tham rijdt in Bangkok in een songthaew (een pick-up truck die dienst doet als openbaar vervoer), en dat levert veel stress op. Hij had al verteld dat hij graag veel vaker in Banphot Phisai wilde zijn vanwege de rust. Onderweg werd hij steeds enthousiaster, begrijpelijk, zeker toen we Mueang Nakhon Sawan voorbij waren. De omgeving werd steeds groener, veel bomen, veel rijstvelden, suikerriet, sinaasappelbomen, …. En daartussen goed onderhouden huizen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.