Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Het Café

Home - Reisverhalen - Uthumphon Phisai - Het Café


Het café

Het café.

De eerste keer dat we bij de school waren was Tom de eerste blanke, die in het dorp kwam. Bij het tweede bezoek bleek dat er nog een andere blanke was geweest.

Een onverwachte gast

Een onverwachte gast.

We hadden dorst, dus we gingen naar het plaatselijke café. Het was regentijd, dus alweer op blote voeten door de modder. Het café bestond uit twee planken, één om op te zitten, de andere om flessen en glazen op te zetten. En daar hoorden we dat een paar maanden geleden een meisje uit het dorp, ze werkte in Bangkok, een blanke vriend had meegenomen. Deze vriend heeft een half uur op de weg voor het café gestaan, hij durfde, tot groot vermaak van de dorpsbewoners, niet te gaan zitten.
Terwijl we wat zaten te drinken kwam er een oude vrouw aanlopen, die na wat aarzeling regelrecht op de fototas van Tom afliep, en daar vriendelijk in begon te zoeken. Deze vrouw sprak geen Thais, alleen Khmer, en ze was alleen maar nieuwsgierig. Tom heeft dus maar een foto van haar gemaakt, en die later opgestuurd.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.