Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Sala Kaew Ku

Home - Reisverhalen - Nong Khai - Sala Kaew Ku


Tijdens de dagtripjes zijn we in een paar tempels geweest. Een ervan, Sala Kaew Ku, soms ook wel Wat Khaek genoemd, is erg bijzonder. Misschien is het ook wel geen echte tempel voor de Thais. Sala Kaew Ku is in 1978 opgericht, door iemand, die Boeddhistische en Brahmaanse ideeen heeft samengevoegd. Afhankelijk van het boek dat je leest of de mensen met wie je praat hoor je andere verhalen over de oprichter.
Sala Kaew Ku is vreemd, heel vreemd. Er staan gigantische beelden, niet zoals je ze wel vaker ziet in Thailand, maar in een heel andere stijl. Een beetje bedreigend, onwerkelijk, niet mooi, maar toch…. Het heeft misschien wel iets weg van een schilderij van Jeroen Bosch.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.