Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Waarom daar naartoe

Home - Reisverhalen - Nakhon Sawan - Waarom daar naartoe


We zijn om twee redenen naar Nakhon Sawan gegaan.
Pia's zusje Nok Ten heeft in Banphot Phisai, een stadje in de provincie, een stuk grond, waar een paar struisvogels rondlopen. In 2003 zijn we daar drie keer geweest, maar meer daarover op onze Banphot Phisai pagina. Het beviel ons daar erg goed, dus we wilden ook eens in de provincie-hoofdplaats gaan kijken.
De tweede reden is de Lonely Planet. Volgens de Lonely Planet is de stad Nakon Sawan niet leuk, de mensen zijn onaardig, er valt niets te beleven. Daarom wordt ook de hele provincie zomaar overgeslagen. Jammer.

We zijn maar twee nachten in Nakhon Sawan geweest, vlak voor het Chinese nieuwjaarsfeest.. Tijdens het Chinese nieuwjaarsfeest zijn alle hotels daar volgeboekt, we konden dus niet langer blijven. De eerste dag kwamen we laat aan, het station ligt ver buiten het centrum, dus wat gedoe om ons hotel te bereiken met een song-thaew. Een medepassagier heeft ons geholpen, en we zijn voor een redelijke prijs naar ons hotel gebracht. Na aankomst hebben we in het hotel gegeten (voor het eerst!), goed eten, goede bediening. En daarna nog even wat gedronken achter het hotel, waar een bandje speelde.
Achter het hotel staat ook de grootste disco van het noorden van Thailand, dat is wat minder, zeker midden in de nacht.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.