Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Warmwater bron

Home - Reisverhalen - Chiang Rai - Warmwater bron


Toen we in 2010 naar Chiang Rai reden zagen we nog voor Chieng Rai bordjes naar een warmwaterbron. In 2011 hebben we ook 1 keer zo'n bordje gezien, maar daarna niet meer. Of er iets is, of was, we weten het niet.

Pia heeft ernaar gevraagd in het hotel, en er werd verteld dat er ten noorden van Chiang Rai ook een bron was. De weg er naartoe is goed uitgelegd, en aan het eind van de middag zijn we op weg gegaan. De uitleg was goed, maar toen we een klein bordje met de naam van de bron zagen zijn we doorgereden, we verwachtten en groter, blauw bord.

Na een paar kilometer zijn we gekeerd, en vervolgens namen we de verkeerde afslag. We hebben een half uurtje rond gereden door een schitteren landschap, en toen hebben we de weg maar gevraagd. We hebben de bron gevonden, ook al stond dat slecht aangegeven.

Voor een tiental bath kun je een bad nemen, en een handdoek huren. Het water was lekker warm en zwavelhoudend. Dat is erg ontspannend na een dag rijden, we zijn er een half uur gebleven, maar als je hebt betaald mag je net zolang blijven als je zelf wilt. Omdat het al laat was hebben we helaas geen massage genomen, want dat is extra ontspannend na het warme water.

Er zijn in Thailand bronnen, die er mooier uitzien, die beter te vinden zijn. Maar dit was erg ontspannend, het is zeker aan te raden om deze bron te bezoeken.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.