Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

De Khlong

Home - Reisverhalen - Latkrabang - De Khlong


Een dorpje

Een dorpje.

Een khlong is een kanaal, dat is gegraven voor de afwatering van het overtollige regenwater. In de vlakkere delen van Thailand, zeker rondom en in Bangkok, zijn veel van dit soort kanalen.
In Bangkok zijn ze vaak gedempt om er een weg aan te leggen, de gevolgen zijn niet altijd prettig voor de omwonenden, er is in het regenseizoen veel wateroverlast.

|Een dorpje

Een dorpje.

Een khlong is ook een soort weg, er varen veel boten voorbij, soms kleine houten roeibootjes, soms het long-tail boten, voorzien van uiterst krachtige en uiterst luidruchtige oude automotoren als aandrijving.

Een vissen

Een visser.

Soms komt er een visser voorbij, die vis vangt in de planten langs de khlong, meestal in een bootje, maar we hebben er ook een gezien, die op een surfplank langs komt.
En mensen verdienen hun geld op de khlong. Varende restaurants, varende winkels, varende opkopers, .....

Een rustige plaats langs een khlong

Een rustige plaats langs een khlong.

Langs een khlong staan vaak veel huizen, deels op de oever, deels boven het water. Zo ook het oude huis van Pia's ouders.
Het is leuk om daar te zijn, alle drukte op het water maakt dat er altijd wel wat te zien is. En, ondanks de soms luidruchtige motoren, het is erg rustgevend om naar te kijken.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.