Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

De Sfeer

Home - Reisverhalen - Latkrabang - De Sfeer


Aat, een neefje, achter de computer

Aat, een neefje, achter de computer.

Het huis van Pia's moeder is niet comfortabel. Alles is er, televisie, koelkast, wasmachine, PC. Maar geen comfortabele stoelen, gewoon op de grond zitten. En geen warm stromend water en geen goede douche, wel een grote bak met water en een teiltje. En omdat het huis half boven het water staat zijn er bij zonsopgang en zonsondergang veel muggen.
De bootjes op het water maken veel lawaai, de buren hebben hanen, die erg vroeg beginnen te kraaien. Soms zijn er luidruchtige feesten in de omgeving of bij Wat Soong. Soms lekt het, valt de stroom of de waterleiding uit. Soms zit er een slang in de WC annex doucheruimte.
Maar toch willen we niet ergens anders slapen. De sfeer, de gezelligheid, dat vind je nergens anders. En die feesten, leuk, gewoon een fles whiskey kopen en jezelf uitnodigen.

Wat Soong, vijfhonderd meter lopen, is de plaatselijke tempel. Regelmatig zijn er feesten, op Boeddhistische of nationale feestdagen. Tom is daar dan de enige blanke, en dat is heel erg leuk. De mensen uit de buurt zijn erg nieuwsgierig, willen veel weten. Met hulp van Pia en wat handenwerk (geen voeten in Thailand!) lukt het meestal wel de vragen te beantwoorden. En dan moet je meedrinken, meestal plaatselijk gestookte drank (lao kao), een beetje te vergelijken met jenever.
Op zo'n feest zijn vaak honderden mensen, er is muziek, een openlucht-bioscoop, een openlucht-disco, en alles staat tegelijkertijd aan, heel hard. Ook is er veel eten te koop, sate, bami, curries, zoetigheid, . . . .


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.