Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Het Einde

Home - Reisverhalen - Latkrabang - Het Einde


Latkrabang, in ieder geval waar Pia's moeder woont, is in de loop van 2002 erg veranderd. De meeste ooms en tante's, die vlak bij woonden, zijn verhuisd, en hun huizen zijn gesloopt. Het huis van Pia's moeder is voor de helft afgebroken, de andere helft, boven het water, staat er nog. De meeste bomen en planten zijn weg, er is alleen nog een kale vlakte over. Erg triest.

De reden hiervoor is erg simpel. Pia's familie, grootouders, ooms, tantes, . . , is ongeveer 50 jaar geleden op die plek gaan wonen, geen eigen grond, maar de eigenaar vond het goed en op basis van mondelinge afspraken is dat heel lang goed gegaan. Inmiddels is de eigenaar overleden en zijn kinderen hebben andere plannen. Zij hebben de familie een huurcontract aangeboden, telkens voor de periode van één jaar. De familie blij, er was nu eindelijk iets formeel geregeld.
Er zat een addertje onder het gras. De Thaise wetgeving biedt bewoners met een huurcontract van twee jaar bij een gedwongen vertrek veel bescherming, zoals vergoeding voor de kosten van het verhuizen van inboedel en huis, de verplichting voor de verhuurder om gelijkwaardige grond aan te bieden, enzovoorts. Maar bij een huurcontract van één jaar is er vrijwel geen bescherming, laat staan vergoedingen.
De meeste familie is goed terecht gekomen, en de mensen die er nog wonen krijgen voldoende tijd om te vertrekken, maar het blijft wel erg triest.

Een deel van het oude huis staat er nog. Pia's moeder woont er met Pia's broer en een nichtje. Maar wij kunnen er niet meer slapen, er is niet genoeg ruimte. Wij logeren nu in het huis van Nok Ten, een van Pia's zusjes, een paar kilometer dichter bij Bangkok.

In april 2006 hoorden we dat een paar mensen Pia's moeder hebben bedreigd, omdat ze nog steeds in het oude huis woont. Pia's moeder is nu verhuisd naar het huis van Nok Ten. We worden hier wel erg verdrietig van . . . .


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.