Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Non Sa Et

Home - Reisverhalen - Khon Kaen - Non Sa Et


In het huis van Daeng en P'Tou

In het huis van Daeng en P'Tou.

Daeng en Pia voor het huis van Daeng

Daeng en Pia voor het huis van Daeng.

Daarom gaat dit verhaal helemaal niet over Khon Kaen, maar over Non Sa-et, een klein dorpje langs de weg tussen Khon Kaen en Udon Thani, halverwege beide steden.
In Non Sa-et wonen Daeng en P'Tou, met hun kinderen en hun kleinkind. Daeng is al heel erg lang een goede vriendin van Pia, P'Tou is de man van Daeng. Pia heeft hen, sinds 1980, sinds ze in Nederland woont, lang niet gezien. Telefoneren tussen Thailand en Nederland gaat de laatste jaren goed, maar dat is lang een probleem geweest. En niet iedereen schrijft graag brieven. Zodoende.
Pas in 1994 heeft Pia, samen met Tom, hen weer gezien. Daarna zijn we nog twee keer langs geweest. Die ontmoetingen zijn altijd bijzonder, de gastvrijheid en hartelijkheid waarmee je wordt ontvangen, geweldig.
Daeng en P'Tou komen beiden uit de omgeving van Bangkok, waarom ze naar Non Sa-et zijn gegaan weten we niet. P'Tou heeft een bedrijfje, hij repareert het electrische deel van auto's, zoals dynamo's lampen, startmotoren. Ze kunnen er aardig van leven, en klanten zijn er genoeg langs de steeds drukker wordende weg.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.