Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Eten

Home - Reisverhalen - Khon Kaen - Eten


Lekker eten langs de weg

Lekker eten langs de weg.

Restaurantjes langs de weg

Restaurantjes langs de weg.

Non Sa-et bestaat uit twee delen, het oude dorp langs de weg, en een nieuw dorp net naast de weg.
In het oude dorp zijn er veel restaurantjes. Je kunt er lekker eten, kai yang (geroosterde kip), som tam (papaya salade, erg pittig), larb (een kruidig soort gehakt), nam tok (geroosterd en gekruid vlees), en nog veel meer. Alle eetgelegenheden liggen langs de weg.
In 1994 was het nog een tweebaansweg, met grote bomen erlangs. Onder die bomen was het goed zitten op een van de vele terrassen.
Nu, in 2000, is het een zesbaansweg geworden, weg bomen. De restaurantjes zijn er nog steeds, het eten is nog steeds goed. Maar de sfeer is weg. Misschien maken alleen wij ons daar druk over, de mensen in het dorp hebben we niet horen klagen. Waarschijnlijk zijn ze wel blij. Er is meer verkeer, dus ze verdienen meer.
Het nieuwe deel van Non Sa-et bestaat uit nieuwe huizen rond en achter een markt. Nog niet alle huizen zijn bewoond, de markt begint te lopen.
Het oude dorp heeft meer sfeer, het nieuwe dorp meer comfort.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.