Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Oorlogskerkhof

Home - Reisverhalen - Kanchanaburi - Oorlogskerkhof


Het kerkhof

Het kerkhof.

Kanchanaburi is vooral bekend vanwege de aanleg van de Birma spoorlijn in de 2e wereldoorlog.
Een van de dingen die daaraan herinnert is het Kanchanaburi War Cemetery (Don Rak), waar bijna 7000 slachtoffers van diverse nationaliteiten begraven liggen, en waar we in 1994 zijn geweest. Als je er over straat langs loopt is het een grasveld met stenen, waar mensen rondlopen. Het lijkt niets bijzonders, maar als je er zelf rondloopt maakt het indruk.
Waarom, omdat de mensen die er begraven liggen het zwaar hebben gehad.
We hebben zelf door de bossen langs de rivier gelopen, met een gids, heel ontspannen en rustig, en dat was best wel zwaar. En dan besef je wel dat de mensen die daar hebben moeten werken, heel hard werken onder moeilijke omstandigheden, het heel erg moeilijk hebben gehad. Daarom heeft die begraafplaats indruk op ons gemaakt.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.