Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Vlotten

Home - Reisverhalen - Kanchanaburi - Vlotten


Vlotten langs de oever

Vlotten langs de oever.

Kanchanaburi heeft zijn discovlotten, maar daarover later meer. Zo'n 25 jaar geleden, in 1989, zijn we met de hele familie op een heel ander soort vlot geweest.
Met twee pick-ups vol met mensen, eten en potten en pannen zijn we 's-ochtends naar Kanchanaburi gereden. Op de markt nog meer eten gekocht en verder rijden, een uur of twee langs de rivier de bergen in.
De airco moest losgekoppeld worden anders trokken de auto's het niet meer. Dan het bos in, naar de oever van de rivier, waar een paar vlotten lagen. Een van die vlotten was voor ons, een grote ruimte voorop, deels met een afdakje, en achterop twee toiletten.
Alle mensen en al het eten gingen naar het vlot, en met een klein bootje werden we de rivier opgesleept. Tegen het vallen van de avond werd het vlot vastgebonden aan een boom op de oever, een stukje verderop lagen nog meer vlotten, en het bootje ging weg.

Eten en drinken

Eten en drinken.

We hebben de hele avond en nacht op het vlot gezeten, gegeten, gedronken, geslapen. Het is daar heel erg donker, veel geluiden, een vlot dat beweegt door de stroming. Spannend.
De volgende ochtend weer het bootje, en verder de rivier op, naar een grot en een tempel. Dan weer terug naar de auto's, en weer terug naar Bangkok.
Leuk weekend, heel mooi op die rivier, alle sterren die je ziet, de koele nacht. Bijzonder.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.