Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Schelpen

Home - Reisverhalen - Wat Chedi Hoi - Schelpen


Wat Chedi Hoi betekent "Tempel met de chedi van schelpen". Naast de tempel staat een chedi, die geheel is opgetrokken uit grote oesterschelpen, meer dan 10 meter hoog, een tweede chedi is in aanbouw. Helaas, we hebben er geen foto's van. De schelpen komen daar niet omdat er in de omgeving veel liefhebbers van oesters wonen, ze zijn opgegraven. Lang geleden, ongeveer 8 miljoen jaar, lag de kustlijn veel verder naar het noorden, en lagen er op de plaats waar nu Pathumthani ligt, grote oesterbanken. Iemand is gaan graven, heeft de schelpen ontdekt, en de abt van de tempel is op het idee gekomen om er chedi's van te bouwen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.