Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Discovlotten

Home - Reisverhalen - Kanchanaburi - Discovlotten


Kanchanaburi heeft sinds een paar jaar een nieuwe attraktie: discovlotten. Op vrijdagavond vanaf een uur of vijf wordt het druk langs de rivier in Kanchanaburi. Er komen pick-ups aan, vol met mensen, eten en drank. Iederen groep gaat aan boord van één van de tientallen vlotten, die bestaan uit een groot overdekt platform, en een slaapgedeelte. En allemaal voorzien van een stroomgenerator en gigantisch grote luidsprekers. Er komt een sleepbootje voor het vlot, iemand die voor de eigenaar van het vlot werkt start de generator, kruipt in een hokje en zet de muziek aan. En dan op weg, de rivier op, tientallen vlotten, allemaal de muziek loeihard aan, allemaal andere muziek.
Aan boord wordt gekookt, gegeten, gedronken, gekaart, en als het later wordt, soms ook wel gedanst. Om een uur of elf wordt het vlot aangemeerd langs de rivier, bij een plaats waar douches zijn. De muziek gaat uit, en het sleepbootje vaart weg. Iedereen gaat douchen, eet en drinkt nog wat, blijft praten. Tegen een uur of vier slaapt iedereen.
En om half vijf weer loeiharde muziek, de tweede lichting vlotten komt aan. Dit zijn de vlotten die vanaf een uur of twaalf vertrekken uit Kanchanaburi. Sanuk noemen ze dat in Thailand. Sabai kan bijna niet.
Het is leuk om mee te maken, samen met een grote Thaise familie, maar het is heel, heel erg vermoeiend. Kanchanaburi beperkt op dit moment het lawaai van de vlotten een beetje. De muziek mag pas aan als de vlotten buiten de stad zijn. Dan kunnen de bewoners in het weekend tenminste slapen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.