Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Plastic

Home - Reisverhalen - Plastic - Plastic


Plastic tasjes en zakjes in overvloed in Thailand. Bij iedere aankoop krijg je er wel een paar. Koop je eten op de markt, in een plastic zakje, dat wordt dichtgebonden met een elestiekje, en dan in een plastic tasje. In de supermarkt, met een pakje waspoeder en een fles melk, twee plastic tasjes, want dat mag niet bij elkaar. Een volle boodschappenkar is toch wel goed voor 15 plastic tasjes, zeker als je de boodschappen een beetje door elkaar op de band zet. Die tasjes kun je thuis goed gebruiken, als vuilniszak bijvoorbeeld, of als voorraadtas. Maar het worden er toch wel veel als je regelmatig boodschappen doet.
Thailand ligt vol met plastic tasjes. Langs de weg. In de sloot. Onder het huis. Van die vieze groen of bruin of zwart uitgeslagen lappen plastic, vol met water, vol met ....
De Thaise overheid wil nu het gebruik van tasjes terugdringen met belastingmaatregels. Goed plan, alleen nog uitvoeren. En nu ook nog een plan om van die vieze oude troep af te komen.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.