Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Wat Phra Kaeo Don Tao

Home - Reisverhalen - Lampang - Wat Phra Kaeo Don Tao


Gebouw in Burmese stijl

Gebouw in Burmese stijl.

Deze tempel is één van de tempels waar het beroemde Phra Keo beeld heeft gestaan. dat beeld staat nu in Wat Phra Kaeo in Bangkok.

Details

Details.

We hebben deze tempel een aantal maal bezocht, en wat daarbij telkens opviel is dat we op de weg er naartoe verdwaalden. De tempel vinden lukte ons bijna niet, en als we weer weg gingen reden we ook telkens verkeerd.
Misschien komt dat door de ligging, aan de overkant van de rivier, in een deel van de stad met smalle, bochtige straatjes.

Een chedi

Een chedi.

Zoals bij bijna alle tempels overheerst ook hier de rust en de stilte. Toch is de tempel druk, er komen veel bezoekers. En op het terrein groeien weinig planten die lawaai dempen.
Maar ondanks dat overheerst de rust.

Wat misschien opvalt als je binnenkomt is een hokje waar je kunt (of moet) betalen. Dat hebben we nog nooit gedaan, we zijn altijd gewoon doorgelopen, niemand heeft ons teruggeroepen.
Het eerste tempelgebouw is meteen de moeite waard om te bekijken. Het is een binnen en buiten overdadig versierde gebedshal in Burmese stijl.

Bloeiende bomen

Bloeiende bomen.

Achter op het terrein, tegen de buitenmuur, staan een paar bomen. Tijdens een van onze bezoeken stond een boom in bloei, helemaal vol per grote fel-oranje bloemen. Er heel veel vogels die daarom heen vlogen, vrolijk kwetterend.

Ons laatste bezoek was in februari 2007.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.