Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Traditionele Thaise massage

Home - Reisverhalen - Lampang - Traditionele Thaise massage


Pia en Mrs. Lamduan Kurpunngern

Pia en Mrs. Lamduan Kurpunngern.

Een van de rededen om naar Lampang te gaan is traditionele massage. In de Lonely Planet lazen we iets over de Samakorn Samunphrai Phaak Neua (Northern Herbal Medicin Society).
Het heeft nogal wat moeite gekost om dit te vinden. Pas na een paar taxi's en veel vragen zijn we er terecht gekomen. Mooi is het niet, een gewoon Thais huis, met aan de achterkant een paar afgeschermde bedden en een sauna. We hebben zelfs even staan aarzelen of we er wel naar binnen zouden gaan. Gelukkig wel gedaan!

De Massage school

De Massage school.

Het instituut wordt gerund door een dame van 62 jaar, mevrouw Lamduan Kurpunngern, en ze wordt geholpen door een aantal oproepkrachten.
Voorafgaand aan een massage is het verstandig om in de sauna te gaan, het lijkt verschrikkelijk met de temperatuur in Thailand, maar het is heel erg ontspannend. Je kunt net zo lang gebruik maken van de sauna als je zelf wilt, en ook net zo vaak buiten even afkoelen als je zelf wilt.
De massage duurde ruim 2 uur, en het was af en toe best wel pijnlijk, maar na afloop heb je heerlijk soepele spieren, het voelt alsof je op wolkjes loopt.
Omdat wij zelf ook les hebben gehad in traditionele massage hebben we veel informatie gekregen, daarom duurde de massage ook ruim 2 uur, normaal is 1 tot 1,5 uur.
Mevrouw Lamduan is een heel vriendelijke dame. Ze heeft een paar ongelukken gehad en ze kon zich daardoor bijna niet meer bewegen. Dankzij traditionele massage is ze weer op de been gekomen. Daarna is ze zelf massage gaan studeren in Bangkok en Chiang Mai, en nu heeft ze zelf een massage instituut en school.
Het is beslist de moeite waard om er naartoe te gaan, vraag de taxichauffeur naar Wat Hua Khuang, het massage instituut ligt naast die tempel. En houd er rekening mee dat de tarieven in de Lonely Planet of ergens ander waarschijnljk niet meer kloppen. Ook in Thailand wordt alles duurder.

Ons laatste bezoek was in 2001.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.