Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Treinen

Home - Reisverhalen - Treinen - Treinen


Thailand heeft een spoorwegnet, niet uitgebreid, maar wel naar alle delen van het land, met Bangkok als centrum. Er rijden veel soorten treinen. Sommige snel, andere heel langzaam. Sommige zijn erg comfortabel, met airco en slaapplaatsen, andere hebben houten bankjes.
De minder comfortabele en langzame treinen worden meestal door Thai gebruikt. Er gebeurt daar dan ook van alles. Er is eten en drinken te koop. Mensen sjouwen met allerlei bagage rond. Er wordt gepraat. Heel gezellig.
Deze treinen hebben meestal ook ramen die helemaal open kunnen. Fantastisch uitzicht, je ruikt alle geuren van het platteland, en van de stad. En je zit in het stof. Maar met de trein reizen, echt leuk.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.