Home

About us

Contact us

About our site

Reisverhalen

Travel stories

Links by subject

Links by place

Sitemap

What's newPage updated: 2018-09-20

Sawadee kha, Sawadee khrap

Beestjes

Home - Reisverhalen - Beestjes - Beestjes


Er zijn veel beestjes in Thailand. Vooral beestjes met vier of meer poten, muggen, kakkerlakken, duizendpoten, vliegen, spinnen, mieren, ..... En die kriebelen, steken, zoemen, willen mee-eten. Ze veroorzaken jeuk. Of -ernstiger- je wordt er ziek van, malaria, dengue, .... Of ze zien er niet erg aaibaar uit.
Vaak moet je jezelf beschermen tegen die beestjes. Een lange broek aan, een shirt met lange mouwen, slapen onder een muskietennet. En smeersels op je huid om te voorkomen dat je gestoken wordt. En weer andere smeersels tegen de jeuk als je toch gestoken wordt.
Jammer, maar wel nodig.

Eetbare insecten

Eetbare insecten.

Maar vaak zijn ze ook mooi.
Vlinders zijn vaak groot en veelkleurig. Erg mooi om naar te kijken, zo mooi dat ze zelfs speciaal gekweekt worden. Bij watervallen zie je vaak heel veel vlinders, waarom weten we niet.
Of ze zijn boeiend.
Kakkerlakken zijn niet de meest aantrekkelijke dieren, maar het is fascinerend om te kijken hoe snel en wendbaar ze door een ruimte lopen. Of mieren, die overal tussendoor weten te kruipen.

En je kunt ze eten.
Er worden steeds meer insecten als voedsel aangeboden, vooral op markten. Vooral sprinkhanen, krekels en miereneieren. Ze worden gebakken, gefrituurd, ingemaakt in het zuur.
Wij zijn er niet zo dol op. Waarom niet, 't is vooral dat we er niet aan gewend zijn.
En we zijn niet erg konsekwent. Sambal met maengda, een grote waterkever die veel lijkt op een kakkerlak, vinden we juist weer erg lekker.


Disclaimer

We vertellen over een plaats wat wij er hebben meegemaakt en gedaan, en wat wij daarvan vinden; niet meer en niet minder.
Dit is geen reisgids (we zijn niet compleet), en evenmin een advies om een plaats wel of niet te bezoeken. Daarvoor zijn andere sites.
Onze mening over hotels en restaurants is niet bedoeld als (positieve of negatieve) beoordeling, ook daarvoor zijn andere sites.
Het is ons beeld van de situatie op een zeker moment en beïnvloed door de stemming waarin wij verkeerden.